Strelitzia med dobbelblomst

En sjelden gang lager mine Strelitzia’er to blomsterknopper på samme stengel. Egentlig feil å kalle dem knopper. Hver av disse «båtene» kalles en brakte, og inneholder flere blomster som vippes opp en etter en. En av mine lesere skrev til meg og fortalte at slike dobbelblomster er populære hos blomsterdekoratører. Men min får de ikke! 🙂
God helg!

13 tanker på “Strelitzia med dobbelblomst

 1. Kult! Jeg kjenner ikke så godt til denne planten, men har fått med meg at den kan være vanskelig å få til! Men det er en spektakulær blomst om den er enkel også, men dobbel!!!! Wow!
  Du får passe godt på den, så ikke de får kloa i den =)
  Ha en fin lørdagskveld!

  • De kan være litt vanskelige å få til hvis man ikke har rette forhold. Dvs. solrikt og varmt om sommeren – kjølig og lyst (helst noe sol) om vinteren. Tilleggslys vinterstid er en fordel. Vanlig stuetemperatur året rundt er ingen god løsning for Strelitzia.

 2. Oh, tänk att ha den plantan hemma i sin hage. En gång ibland när jag vill spandera något extra på mig själv köper jag en sån snittad och sätter i vasen. Jag är fullkomligt fashinerad av den, som fågelhuvuden på något sett, exotiska. Dubbelt måste ju bli dubbel lycka 🙂

 3. Så flott den var! 😀
  Jeg er så spent på om mine strelitzia vil komme i blomst i år.. Jeg kjøpte noen planter i fjor vår og de hadde vokst en del når jeg var nedom i høst, men ingen tegn til knopper da. De har noen virkelig spesielle blomster! Hvor lang tid tok det før dine begynte å blomstre?
  Ha en fortsatt riktig fin helg!

  • Jeg kjøpte planter som var blomsterdyktige, og de har blomstret årvisst siden jeg plantet dem. Ser ofte småplanter i salg for et par euro. Antar at det vil ta 2-3 år før slike gir blomstring. Hvis folk spør meg hva slags Strelitzia de skal kjøpe, foreslår jeg alltid en med blomster. Da slipper man vente på blomstring. Selv ganske store planter koster ikke allverdens. Iallfall ikke her. En velvoksen klump blomstrer så å si året rundt.

 4. Så lekker, hvor stor hage har du egentlig? Det er ekstremt mye lekkert i den iallefall. Ha en strålende søndag 🙂 Her på østlandet er det kaldt om dagen, brrrr. Minus 26 på fredagen.

  • Jeg har nok plass – nesten litt for mye. Hovedhagen er på ca. ett mål. I tillegg har jeg et jordstykke nedenfor huset på to mål, og 3-4 minutters gange unna en tomt på nesten 17 mål. Sistnevnte er blanding av skog og åker. Dyrker ikke annet der enn de allerede naturlig eksisterende trær og busker, som oliven, mandel, johannesbrød og andre ville vekster.

   Kaldt til her å være også de siste 3 dagene. Bare 10-12 grader om dagen og lett frost om natta. ikke så uvanlig egentlig. Men jeg liker det ikke. Fysj!

 5. Det var en lekker dobbeltblomstrende Strelizia og nå vet jeg hva brakte er, lærer stadig noe nytt.

  Fortsatt god søndag til deg!

 6. Så nydelig, skjønner godt at den er et funn for dekoratører! Du har ikke tenkt på å lage kolonihagevinterteltleir for frosne hagegale i skogen din?
  😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s