Empusa pennata

Dette er en fortsettelse av forrige innlegg i form av ytterligere tre bilder av den forunderlige kneleren, Empusa pennata. Denne gangen med størrelsesindikator, min 6 cm lange lillefinger. Bildene ble dessverre ikke optimale i gråværet og grålysningen i morges. Ei heller enkelt å håndtere kamera med en hånd, mens en alien kryper omkring på den andre. 🙂

Ha en fortreffelig helg!

11 tanker på “Empusa pennata

 1. Festlig! Ser nesten ut som den tigger på bilde 2… Munter krøllhale har’n. Skulle visst hvordan verden tar seg ut for slike kryp, og om de har noen selvbevissthet?

  • Si det? Håper iallfall de er forskånet fra lav selvfølelse grunnet utseende o.a…. 🙂 Seriøst, jeg liker også å fundere på slikt. Vil ikke si at jeg tror, men iallfall så mistenker jeg at alle former for liv, også planter, har en form for tanke, plan, idé — en forståelse/oppfattelse av verden rundt seg og sin egen plass i den. Vi har enda mye å lære om liv, vi mennesker.

 2. Utrolig artig vesenet, det virker usedvanlig oppstemt. Kjjenner du navnet ennå?
  Forresten, du har vel mistenkelig rene negler for en hagegaling, Orchis..;)
  Jeg er misunnelig. Om triksen inneholder noe annet enn såpe, ligge i bløtt i lenge timer i badet eller handsker, please let me know! Halve hagen min havner under mine hele tiden..

  • Navnet? Mener du artsnavnet som står i overskriften, Empusa pennata? Eller mener du om jeg har blitt godt nok kjent med den til å tiltale den ved fornavn? 🙂 Hvis siste, så er svaret nei. Men den kunne kanskje hete Leif Juster eller Hege Schøyen?

   Rene negler var ren tilfeldighet den dagen! Trikset er å bite negler, som du sikkert avslører om du gransker bildene nøye. Når man biter negler renser man faktisk tennene samtidig! Dobbelt nytte! 🙂 Seriøst, jeg bruker oppvaskmiddel. Portugisisk oppvaskmiddel er kanskje sterkere enn engelsk? Og hvis ikke det virker, har jeg kjøpt en slags skrubbesåpe/skrubbekrem som brukes i industri, bilverksteder o.l. Den tar alt – unntatt huden! 😀

   • Ha, ja, jeg så det senere. Det var ikke særlig årvåken. Da jeg leste ‘pennata’ antok jeg at det handlet om en eller annen eksotisk plantevekst.
    Leif og Hege er både tynne og komiske altså – takk for det stykke norskkultur! – men Leif klinger tynnener enn Hege synes jeg. Long & lanky Leif.
    Uheldigvis er ikke jeg flink i å bite negler, så det blir vel skrubbesåpen neste gang jeg kommer over den. Imponerende!

 3. Jammen er det mange rare skapninger i denne verden 😉 En kan ikke annet enn fascineres over de underlige skapninger! Men alle har sin misjon, og sin plass! Og de er vakre på sin helt spesieller måte!
  Ha en fin lørdagskveld, Orchis!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s