12 tanker på “Crinum ‘Ellen Bosanquet’

 1. Det var en utrolig lekker farge på de blomstene. Selv har jeg aldri prøvd Crinum, men nå ser jeg at neste gang jeg kommer over løker/knoller må jeg bare prøve:)

  • Crinum er absolutt verdt å eie! Selvfølgelig er ikke alle like blomstervillige, men både denne og Crinum moorei er noe å holde utkikk etter…. 🙂 C. x powellii, som Mariann nevner i kommentaren under, er vel fortsatt den som er vanligst i handelen. Absolutt fin (både rosa og hvit form), men blomstene er enda mer velformede på moorei og ‘Ellen Bosanquet’. Finnes drøssevis av andre arter og hybrider. Jeg jakter stadig på flere. Søk f.eks. opp Crinum ‘Sangria’… Nam!

 2. Nydelig!
  Jeg har den vanlige rosa Crinum x powellii. Den har blomstret flott i drivhuset i sommer. Jeg pleier å sette pottene ut om sommeren. Men i år ble det ikke, sommeren kom liksom aldri ti oss.

  • Da jeg dyrket Crinum x powellii og C. moorei i Norge, lot jeg dem stå ute i all slags vær, unntatt frost vel å merke. De trivdes med det. Mye regn virket heller ikke å plage dem såfremt pottene var godt drenert.

 3. Det virker som om Crinum er i ferd med å bli mere populær.
  Nå ble det googling på C.Sangria. og den er bra hardfør.
  Jeg kom inn på ei side med mengder av hybrider.

  • Ja, det er nok å bruke penger på hvis man ønsker å samle på Crinum. 🙂 Jeg bestilte ‘Sangria’ fra Cotswold Garden Flowers i England tidligere i år, men de kunne dessverre ikke levere den. En hard vinter hadde redusert utvalget betraktelig. Men ser den er ført opp i lista deres igjen. Hm…? 🙄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s